NRK Natur jobber med et program som skal følge de ansatte i Statens naturoppsyn på jobb. I den forbindelse skal de filme i Rauma, og søkte derfor om tillatelse til å bruke skuter.

I søknaden heter det at de i hovedsak ønsker å sende med en fotograf som kan bli med SNO på oppdraget, uten at de selv trenger en egen skuter. Det kan likevel bli aktuelt med to fotografer og en journalist, og da vil det være behov for en ekstra snøskuter.

Det er det siste Rauma kommune sier nei til.

Viser til leiekjørere

Dersom det kun er snakk om å være passasjer i forbindlese med naturoppsynets oppdrag, trenger ikke NRK å søke om tillatelse.

Skal de bruke en ekstra skuter, har kommunen vedtatt at de må henvende seg til leiekjørere i de aktuelle områdene.

Motorferdsel i utmark er i utgangspunktet forbudt etter lov om motorferdsel i utmark og vassdrag §3.

I det kommunale regelverket sier § 2a at "de som har fått tillatelse til å drive leiekjøring har anledning til, og skal så langt råd er, ta på seg transportoppdrag for de nødvendige nytteformål som er nevnt i nasjonal forskrift om motorferdsel."

Leiekjørerne forplikter å sette seg inn i nasjonalt og lokalt regelverk, samt gjeldende verneforskrifter og forvaltningsplan. All kjøringen skal avgrenses til det som er strengt nødvendig.

Når det gjelder transport av massemedia er det presisert i det kommunale regelverket at det er de som har leiekjøringstillatelser som i hovedsak skal ta på seg disse oppdragene.