Etter at Åndalsnes Avis forrige lørdag skrev at kommunen ønsker å kvitte seg med Realskolebygget, har flere ringt til rådmannen og vist sin interesse for bygget.

– Jeg har fått flere henvendelser fra interessenter i bygget. Men ingen fra museumsinitiativet har tatt kontakt ennå, sier han.

Han ønsker ikke å si noe om hva de som har tatt kontakt med ham ønsker å bruke bygget til.

– Det er snakk om både privatpersoner, profesjonelle eiendomsutviklere og organisasjoner, faktisk. Så de ser nok for seg flere forskjellige bruksområder for bygget, sier han.

Ikke fattet vedtak

– Var det seriøst ment at man kan få kjøpt bygget til en krone, eller var det mer en spøk fra din side?

– Det siste. Det er ikke vedtatt noe som helst når det gjelder Realskolebygget. Dersom det skal selges, vil det sjølsagt ikke bli gjort uten at det kunngjøres på en skikkelig måte. Det er vi lovpålagt, forklarer Vassli.

Det er altså ingen som har lagt penger på bordet ennå.

– Vi har ikke fått noen bud, nei, sier rådmannen.

– Vil vurdere å selge

Historien om hva som skal skje med Realskolebygget har strekt seg over flere år.

Rådmannen forteller at det ble vurdert å bygge utleieboliger der, men at dette ble nedstemt fordi man ville gi museuminitiativet muligheten først.

Siden har det ikke skjedd stort i saka. Kommunen har signalisert at de ikke har noen interesse av bygget, siden boligplanene ble lagt på is.

– Om det ikke skjer noe i forhold til det i løpet av den nærmeste tida, vil det være naturlig for oss å selge bygget, sier rådmannen.