Det er Romsdal tindegruppe som representant for Norsk klatreforbund som har fått oppgaven med å hente ned en stein fra Romsdalshorn.

Det skal skje en av de nærmeste dagene, og steinen skal legges ned som en av tre grunnsteiner i Norsk Tindesenter.

Nedleggelsen skjer under en markering lørdag 7. mars og styreleder Fred Husøy forteller at to lokale personer er tiltenkt rollen med å legge ned steinen.

Husøy vil ikke si hvem det er fordi det ikke er klarert med de to. Stein fra Romsdalshorn blir en av tre grunnsteiner som skal legges ned og som vil bli synlige i en monter i golvet i senteret. De to andre blir fra Store Skagastølstind og fra Stetind, hentet ned fra fjellet av henholdsvis Norsk tindeklubb og Den Norske Turistforening.

– Steinen fra Store Skagastølstind skal legges ned den 11. juli under Norsk Fjellfestival og når taket er lagt og bygget er tett, og den siste skal legges ned nå senteret åpnes neste år, sier Husøy.

Under tilstelningen den 7. mars vil det bli musikk og servering av suppe og Husøy sier det helt sikkert vil bli holdt noen taler.

– Romsdalshorn var Arne Randers Heens fjell og ble første besteget av de tre. Vi legger ned en stein i den rekkefølgen de tre fjella ble besteget for første gang, sier Fred Husøy.