Takket være lokal velvilje og raumapatriotisme, har programmet 71 grader Nord nok en gang valgt Romsdalen som gjennomgangsrute.

– Og to av programmene fra årets sesong som starter nå, er herfra. Det har ikke skjedd så ofte. Det er jo så mye å ta av her, sier Matti Bernitz begeistret.

Matti Bernitz, som bor på Frydenlund med samboer og to barn, har god anledning til å påvirke scenevalg under 71 grader Nord. Det er nemlig han som tar alle stillbilder til produksjonen; en jobb han har hatt gjennom ti sesonger.

– Det er en fast jobb jeg har hver høst og vår. Jeg tar alle bilder rundt produksjonen, og er med på hele turen og alt som skjer. Det er klart jeg påvirker der jeg kan, forteller han.

Hver høst spilles serien med kjendiser inn, og hver vår serien med vanlige folk. Seriene vises omvendt på tv. Innspillingen til kjendisserien som skal sendes nå, ble gjort i høst, ifølge Matti.

Innspillingene med vanlig folk tar cirka 6 uker. Kjendisserien litt kortere. – Jeg har i to tidligere sesonger også vært ansvarlig for utformingen og gjennomføringen av alle konkurransene deltakerne skal igjennom. Nå har jeg ansvaret for stillbilder, og litt innspill i forhold til rutevalg og innhold i programmene. I årets sesong er den ene episoden fra Romsdal, min idé, forteller Matti.

– Og det er ?

– Det kan jeg nok ikke avsløre enda, men jeg kan avsløre at det blir soving på en Wonderlandseng i Trollveggen i den andre episoden. Men hvem som vinner natta i veggen, kan jeg ikke røpe.

Han ønsker å få frem at det har vært fantastisk innsats fra mange lokale aktører for å få til de to programmene her i Rauma.

– Vi møtte kun velvilje og positivitet fra alle vi var i kontakt med. Vi er jo et sirkus på reise, med 60 personer på tur. Vi tar mye plass. Det er avgjørende for en slik produksjon, at lokale aktører bidrar og tar en del av regningen. Noe som forhåpentligvis gir mye tilbake i forhold til positiv omtale og reklame.

Med på teamet er også en annen lokal mann, Tore Klokk, som blant annet driver Villa Verma.

– Jeg er med i sikkerhetsteamet og har ansvaret for å legge opp rutene og sørge for at sikkerheten er på plass.

Han har vært med like lenge som Matti og innrømmer at han også påvirker rutevalg når anledningen byr seg.

– Jeg har vært mye rundt på tur i Norge, både på ski og klatring, og kjenner spesielt godt til Romsdalen og Sogn og Fjordane. Er det spesielt fine plasser som kan brukes i serien, foreslår jeg det.

Han påpeker at sikkerheten er det aller viktigste og at det i forkant av hvert opptak, er mye hard jobbing.

– Rigging av en rute i en fjellvegg, er knallhard jobbing for fem mann i fire dager, forteller han.

Til daglig når han ikke er med fra Lindesnes til Nordkapp under innspillingen av 71 grader Nord, jobber han i Nordsjøen.

Den nye sesongen der Norges tøffeste kjendis skal kåres, starter 1. mars på TV Norge. Ifølge Matti er 71 grader Nord nå blitt verdens lengstlevende realityserie – på samme kanal. Han oppfordrer alle rauma- væringer til få med seg hele årets sesong, men spesielt program 4 og 5.

– Det er de to som er fra Romsdalen, forsikrer han – og det er bare å glede seg.

Kan du se senga? I 71 grader Nord – kjendisversjonen- som starter nå 1. mars på TV Norge, er to av episodene spilt inn i Romsdalen. – Sengestuntet i Stabbeskaret var i samarbeid med Wonderland og Halvor Hagen, og er nok også en verdensrekord, sier Matti Bernitz som er med på produksjonen og tar alle stillbildene. Også dette! Foto: Matti Bernitz Foto: Matti Bernitz
Kjendiser. Årets deltakere på 71 grader Nord med programleder Tom Stiansen i midten. Kjendisene er Aylar Lie, Bjørn Einar Romøren, Vibeke Skofterud, Nils-Ingar «Nilsi» Aadne, Mariann Thomassen, Emilie «Voe» Nereng, Andreas Håtveit, Hilde «GP» Gjermundshaug Pedersen, Roger Ruud og Geir Schau.Foto: Matti Bernitz Foto: Matti Bernitz
Påvirker. Tore Klokk og Matti Bernitz er to romsdalspatrioter i teamet bak innspillingen av 71 grader Nord. Foto: Privat