Det har aldri stoppet tog ved Trollveggen. Selv om det i dag står en stasjonsbygning der, har det aldri vært et stoppested. Det ønsker Nordveggen AS og grunneierne å endre på.

I forrige uke dro daglig leder i Nordveggen, Helene Rødseth, prosjektleder reiseliv i Nordveggen, Jan Sverre Sivertsen, og grunneier Stein Lindseth til Trondheim for å diskutere planene de har lagt med NSB og Jernbaneverket.

Det ble et positivt møte. NSB og Jernbaneverket er begeistret for ideen, og engasjerer seg stort.

- Det er utrolig moro for oss at de er så positive. Dette er jo folk som er eksperter på togturisme, så det er fint å få bekreftet potensialet fra dem. Vi kan jo se oss litt blinde på Raumabanen fordi vi bor her og har et så personlig forhold til den, men det er helt tydelig at andre ser det samme som oss, sier Lindseth.

Sivertsen er enig.

- Det sier jo litt om hvilket potensiale de ser, når de sender så mange representanter. De hadde blant annet med seg noen som tegner og planlegger perronger, så de er helt innstilt på at dette skal bli noe av, sier han.

- Et historisk prosjekt

Stasjonsbygningen er egentlig gamle Romsdalshorn stasjon, som ble flyttet i 2005 på grunn av at den lå i vegen for den nye E136-traseen. Nå er det mulighet for at togene igjen kan stoppe ved det staselige bygget.

- Det er jo et historisk prosjekt. Å kunne bygge en perrong slik at tog kan stoppe ved Trollveggen har blitt utredet tidligere, men det er først nå at det begynner å ta form, sier Sivertsen.

Målet er at turistene skal kunne ta toget opp og ned til Trollveggen. Selv om 2015 har blitt nevnt av de som er mest optimistiske, har Nordveggen selv satt seg et mål om at togstoppet skal være klart til turistsesongen 2016.

- Hvis finansieringen faller på plass, tror vi det skal gå. Det tar bare 6-7 uker å bygge perrongen, og området er allerede regulert til formålet, sier han.

Jan Sverre Sivertsen (til venstre), Helene Rødseth og Stein Lindseth har stor tro på Trollveggen som togstoppested. Foto: Stine Vandevjen Olsen

Kan sikre et godt tilbud på Raumabanen

Initiativtakerne tror tilbudet vil ha flere positive ringvirkninger.

- Dette vil være et kjempeprodukt for turistene, og det vil styrke Rauma som et reisemål, helt klart. Det vil både bety mye for aktørene som allerede er ved Trollveggen, og det vil kunne gi grobunn for nye aktører, sier Rødseth.

Hun mener også at det vil være positivt for kollektivtilbudet som en helhet.

- Dette vil også styrke hele Raumabanen. At NSB og Jernbaneverket vil tjene mer penger på å ha turer opp og ned til Trollveggen, vil også være med å sikre et godt togtilbud totalt sett for oss som bor her, sier hun.