- Ja, det er riktig. Billettsalget avvikles på Åndalsnes, Dombås, Røros og Støren fra og med 1. februar av. Det er Jernbaneverket som har utført salget for oss på provisjonsbasis gjennom sine ansatte. Av mindre stasjoner var det kun disse fire stedene i landet som fortsatt hadde billettsalg over skranke. Det er jo slik at kundene kjøper billetter på nettet eller gjennom appen vår i langt større grad enn tidligere. Salget over skranke har gått mye ned, opplyser markedsansvarlig Terje Fossum for NSB Dovre- og Raumabanen til Åndalsnes Avis.

Over skranke i sommer

- De større stasjonene som Gardermoen, Trondheim og Oslo på vår strekning vil fortsatt ha billettsalg over skranke, sammen med kundeservice. Når det gjelder Åndalsnes så kan jeg opplyse at fra midten av mai og til begynnelsen av september måned blir det billettsalg over skranke, Dette for å kunne yte service overfor cruiseturistene og andre som vil reise med turisttog på strekninga mellom Åndalsnes og Bjorli, opplyser Fossum.

Han sier det er inngått en avtale med turistkontoret på Åndalsnes for gjennomføring av dette billettsalget.

Så langt Åndalsnes Avis har brakt i erfaring vil ikke avviklingen av billettsalget over skranke føre til færre ansatte ved stasjonen på Åndalsnes. En togekspeditør må være til stede ved stasjonen av sikkerhetsmessige årsaker på Raumabanen. Hva som skjer på Dombås er uklart; stasjonen der er betjent med to ansatte.