For å utfordre og inspirere ungdommene til å nå turmålene for året, lovet Nordveggen AS en lue til alle elevene som fullførte ungdomsklassen. I ungdomsklassen må man ha gått mer enn ti av de totalt tjue turmåls-turene.

- Vi hadde aldri trodd så mange ville bli med; vi hadde kanskje regnet med et antall rundt halvparten. Det kom som en skikkelig positiv overraskelse for oss, og vi synes det er kjempemoro at så mange ville være med å ta turmålene, sier prosjektleder i Nordveggen, Siv Lisbeth Krogset.

Hun har også lagt merke til at ungdommene har dratt med seg de voksne.

- Vi synes jo det er veldig artig at de unge drar med seg foreldrene ut, og at det ikke nødvendigvis er motsatt, sier hun.

Heklet for hånd

På lua står det "Romsdalen". Det er Kathrine Straume som har heklet alle de 49 luene. Garnet er sponset av Rauma Ullvare, og luene er laget i kløfri ull.

- Det håper og tror jeg at blir godt likt, sier Krogset.

Det var om lag tjue elever som møtte opp for å få luene sine fredag.

- De som ikke kunne hente lua i dag, blir kontaktet over helga, lover Krogset.

Hun presiserer at man må ha levert inn deltagelse på nett eller på klippekort for å få lue.

Vil inspirere andre

I tillegg til at de som nådde turmålene fikk hver sin lue, arrangerte Nordveggen også en tur for ungdommene i fjor. Da reiste de til Valldal og drev med klatring og juving.

Krogset forteller at det blir et eget opplegg for å motivere ungdommene i år også, men hun kan ennå ikke si akkurat hva det blir.

- Nå håper vi at alle disse ungdommene som går rundt med luene sine skal inspirere andre også til å gå på tur, sier hun.