Dette utgjør en ledighet på 2,5 prosent av arbeidsstokken, noe som er hakket lavere enn gjennomsnittet i fylket.

Det er flest menn som er arbeidsledige i Rauma kommune for tiden; hele 63 av de 98 er menn. Sammenlikner man med tilsvarende tall for Møre og Romsdal og for hele landet, ser vi at det også der er flest menn som er regisrert som arbeidsledige.

Økt arbeidsledighet i fylket

På fylkesbasis var 2,6 prosent arbeidsledige i januar.

I januar 2015 er det 3 547 personer som er helt uten arbeid i Møre ogRomsdal, og det er en økning i arbeidsløsheten i 8,9 prosent fra samme tid i fjor.

- Arbeidsløsheten har vært stabil gjennom 2. halvår av 2014, men den siste måneden ser vi at sesongjustert arbeidsløshet har en økning på over hundre. Januar er en måned som alltid har mangearbeidsløse sammenliknet med andre måneder. Normalt vil faktisk arbeidsløsheten gå ned utover våren,men på grunn av blant annet konsekvenser av lavere oljepris, er detspenning knyttet til utviklinga utover våren, sier fylkesdirektør i Nav, Stein Veland.

I tillegg til de 3547 som er arbeidsledige for tiden, har Nav 501 arbeidssøkere i ulike arbeidsmarkedstiltak.

Selv om arbeidsløsheten i Møre og Romsdal har steget siden i høst, er det bare Oppland, Troms og Sogn og Fjordane som har lavere arbeidsledighet enn Møre og Romsdal totalt sett. Hordaland ligger likt med Møre og Romsdal.