Nå håper han at Vegdirektoratet snarest vil godkjenne søknaden fra kommunen om å få håndheve parkeringsbestemmelsene i sentrum.

– Så lenge så mange ikke retter seg etter skiltingen og bestemmelsene, er vi egentlig maktesløse i forhold til håndhevelse. Det sier rådmann Oddbjørn Vassli til vårt spørsmål om hva kommunen vil gjøre når nå ulovlig parkering igjen ser ut til å bre om seg i sentrum av Åndalsnes.

Vassli viser til søknaden som er sendt til Vegdirektoratet om å få myndighet til å håndheve parkeringsbestemmelsene gjennom blant annet å kunne skrive ut forelegg.

– Når den godkjennelsen foreligger, vil si starte håndhevelsen gjennom økt informasjon og deretter oppfølging med parkeringsgebyr, sier Vassli.

Et sentrum forbeholdt gjester

De nye parkeringsreglene i Åndalsnes sentrum ble innført fra 1. juli i fjor, men det er altså fortsatt mange som ikke følger reglene og står for lenge på 3-timers-parkeringen. Det kan fort føre til parkeringskaos i sentrum.

Vassli mener det seinest når sommersesongen igjen begynner, så må sentrum igjen være forbeholdt gjester, besøkende og handlende.

Rådmannen legger også til at parkeringsordningen skal evalueres i forkant av neste vintersesong.

– Et ekstra moment som må tas hensyn til er at arbeidet med opparbeidelsen av Rådhustorget og Vollan starter opp ut på våren. Det vil gjøre det enda viktigere med tilgjengelige parkeringsplasser i sentrum, sier rådmann Oddbjørn Vassli.