I dag går mange tusen mennesker over hele landet ut i politisk streik mot endringer i arbeidsmiljøloven. Arbeidstakere fra LO, Unio og Ys streiker fra klokka 14.00 til klokka 16.00, noe som berører blant annet kollektivtransport og skoler.

Alle tog i Norge vil stoppe fra klokka 15.00 til  16.00, inkludert Rauma-banen.

Bussen står

- Vi innstiller flere skolekjøringer i denne perioden sier Per Oddvar Sæth i Veøy Buss. Om lag halvparten av sjåførene som er på jobb skal ut i streiken, så det har ikke vært aktuelt å omplassere sjåfører for å skåne skoleskyssen. Det har man nemlig anledning til under en politisk streik som denne.

- Det har ikke vært aktuelt å gjøre det. Men rutetrafikken mellom Åndalsnes og Molde vil gå som normalt, sier han.

De 66 elevene fra ungdomsskolen som skulle ta bussen blir derfor sendt hjem klokka 12.40, og mister to timer undervisning.

Fra klokka 14.00 legges hele ungdomsskolen død, siden mange av lærerne også skal streike.

Også barneskolene berøres

- Elevene ved Rødven, Eidsbygda, og Torvik sendes hjem slik at de er hjemme til 14, sier Knut Olav Kallmyr ved Åfarnes skole.

SFO skal være åpent som normalt.

Leder i Utdanningsforbundet i Rauma, Trond Bakke, har for øyeblikket ikke full oversikt over hvor mange som kommer til å streike i dag, siden det er en frivillig streik.

- Utdanningsforbundet har oppfordret alle til å legge ned arbeidet sitt i den perioden dette pågår. Det jeg vet er at Leiktun barnehage stenger klokka 14, og at alle barn skal være hentet før den tid. I tillegg blir det ingen aktivitet på de fleste skolene i tidsrommet streiken pågår, sier han.

Kommunestyresalen på Rådhuset i Rauma vil være åpen mens streiken pågår, for de som ønsker å samles. Der vil det blant annet bli holdt en appell.