Lions Norges tradisjonsrike innsamlingsaksjon, Lions Røde Fjær, finner sted 2. - 8. februar, og under årets innsamling skal 23 000 bøssebærere i aksjon for en god oppvekst.

Lions Røde Fjær 2015 går til inntekt for det landsomfattende barne- og ungdomsprosjektet MITT VALG som blant annet forebygger mobbing og rusmisbruk. Målet er å samle inn minimum 30 millioner kroner, og det er Lionsklubbene i Norge som gjennomfører aksjonen på frivillig basis.

Lions Røde Fjær 2015 skal først og fremst samle inn penger gjennom en bøsseaksjon helgen 6.- 8. februar med søndag 8. februar som selve aksjonsdagen. I tillegg oppfordres Regjeringen, næringslivet, kommuner og fylkeskommuner til å bidra med gaver.

MITT VALG er et undervisningsopplegg som brukes i barnehager og skoler over hele Norge. Opplegget bygger sosiale og emosjonelle ferdigheter og skaper grunnlaget for å ta gode valg. Målet er å forebygge problematferd som mobbing og rusmisbruk, samt skape et trygt og godt klassemiljø.

- MITT VALG hjelper barn og unge å fungere godt på skolen, i fritiden og gjennom livet. Barn og unge trenger solid selvfølelse og gode holdninger for å kunne ta riktige beslutninger når utfordringene står i kø og presset er stort, sier leder for Lions Røde Fjær 2015, Lise Gulbransen.

- Det er grunnleggende viktig å satse på forebyggende arbeid for barn og unge, sier Lions Røde Fjær 2015-ambassadør Cato Zahl Pedersen.

- MITT VALGs fokus på mestring er svært viktig for å bygge selvbildet til barn og unge, og jeg er glad for å kunne bidra til dette krafttaket for en god oppvekst, sier Zahl Pedersen.

Pengene som samles inn gjennom Lions Røde Fjær 2015, skal gi barnehager og skoler over hele landet muligheten til å ta i bruk MITT VALG, og flere titalls tusen barn og unge vil nyte godt av denne innsamlingsdugnaden.

- Holdningsskapende arbeid i skolen koster minimalt i forhold til de økonomiske utgiftene som følger med rus, kriminalitet og psykiske lidelser, sier daglig leder i Stiftelsen Det er mitt valg, Ivar Tollefsrud.

- Vårt mål er å bidra til at flest mulig barn og unge får en god start på livet, og vi oppfordrer publikum, offentlige myndigheter og næringsliv til å støtte opp om denne innsamlingsdugnaden for en god oppvekst, sier Gulbransen.