En romsdaling i slutten av 20-åra ble like før årsskiftet dømt til 120 dager i fengsel ettersom lovbruddene han nå ble dømt for ble begått i perioden for en tidligere betinget dom.

Han må betale ei bot på 5000 kroner og han fradømmes for en periode på fem år retten til å føre førerpliktig motorvogn.

Sist sommer

Det var en dag i juni i fjor at den domfelte kjørte en personbil i Rauma som var påsatt registreringsskilt tilhørende en annen bil; med andre ord dokumentfalsk. Skiltene skal ha vært borttatt fra en parkert bil i Molde to dager tidligere.

Han ble stanset av politiet i Rauma hvor han som fører av bilen ble mistenkt for ruspåvirket kjøring. Blodprøvene viste at han hadde inntatt et narkotisk stoff som gjorde at han hadde en påvirkningsgrad på minst 1,2 promille. Videre bemerker Romsdal tingrett at det ble funnet to foldekniver i bilen, den ene tilhørte den nå tiltalte og den andre passasjeren i bilen. Tiltalen på dette punktet ble han frifunnet for; han hadde etter rettens mening ei naturlig forklaring på hvorfor knivene var i bilen.

Erkjente forholdene

Det ble ført tre vitner da saken var oppe i tingretten. Tiltalte er domfelt sju ganger tidligere. I hovedsak for overtredelser av vegtrafikkloven og vinningskriminalitet. De tidligere domfellelsene ble ved straffutmålingen tillagt vekt i skjerpende retning.

I formidlende retning viste retten til at tiltalte hadde erkjent de faktiske forholdene.

Mannen ble dømt for samlet sett vesentlige flere forhold enn de som ble utført i Rauma.

Ved fastsettelsen av bota ble det tatt hensyn til at mannen er uten inntekter. Saksomkostninger ble ikke ilagt.

Dommen i tingretten var enstemmig.