–Sjå te å klypp de AS er absolutt en verdig vinner av konkurransen. Firmanavnet er enkelt, tydelig og rett på sak. Mange faller for fristelsen å tilføre engelske navn og sjargonger i firmanavnet. «Sjå te å klypp de» er et rotekte norsk navn og befriende ujålete. De bruker et lokalt uttrykk og gjør det sitt. Navnet er også enkelt å huske og er dermed god markedsføring av bedriften, sier juryformann og forfatter Roger Pihl.

Søketjenesten Gule Sider, som har oversikt over alle bedrifter i Norge, står bak konkurransen.

En fagjury bestående av Roger Pihl og kommunikasjonssjef Renate Morken i Gule Sider, har gått finalistene i sømmene for å kåre en verdig vinner.

100 bidrag

Totalt kom det inn over 100 bidrag til konkurransen. Over 11 500 stemmer ble avgitt til 20 delfinalister som sto igjen som de beste navnene i konkurransen. Sjå te å klypp de AS mottok godt over 2 000 av disse stemmene. Blant de ti finalistene som oppnådde flest stemmer fra publikum, ble vinneren i dag kåret ut av en fagjury.

–Det er gøy å se at folk engasjerer seg i så stor grad for bedrifter i sitt lokalområde. Målet med konkurransen har vært å løfte små og mellomstore bedrifter rundt det ganske land. Derfor er det gøy at oppslutningen har vært så bra, sier Renate Morken, kommunikasjonssjef i Gule Sider.

–Små og mellomstore bedrifter er typisk for Norge. Da kan man tillate seg å være personlig, humoristisk eller tydelig på andre måter, slik bedriften Sjå te å klypp de AS definitivt er, sier Pihl.

Prisutdeling og navnefest

Torsdag 22. januar ble prisen overrukket innehaverne Evy og Elisabeth i Sjå te å klypp de sine lokaler i Nesbyen. En stolt ordfører i Nes kommune, Tor Oscar Magnussen, var til stede for å overvære utdelingen.

–Vi synes det er gøy å kunne dele ut den første offisielle prisen for «Norges beste firmanavn» til en velfortjent vinner, sier Morken.

Dette var de ti finalistene: Sjå te å klypp de (Nesbyen)Hårny Frisør (Harstad)Linn Rammer Inn (Ski)Søstera til Morten (Vikeså)BareMas Tapas & Bar (Drøbak)Vriomsveisen (Øvre Årdal)På Rammer Alvor (Melbu)Frittgående Fruers Forlag (Åndalsnes)Jålebroki (Øvre Årdal)Kokeliko (Bærum)