- Alle vi i Gledessprederne har vært spente siden 17. oktober da ideen om julefeiringen først ble diskutert. Siden da har ideen vært som en snøball som har rullet, inkludert flere og flere hjelpere. Lille julaften ble endelig ideen virkelighet da vi tok imot over 40 gjester på Grand Hotel Bellevue, sier Thomas E. Trana til Åndalsnes Avis dagen etter.

Noen meldte avbud, men Trana sier at dette ikke var overraskende. 58 personer hadde opprinnelig sagt ja til å være med på julefeiringen.

Innholdsrikt

Tirsdag 23. desember ut på ettermiddagen kom store og små festkledde gjester til pyntede lokaler. De ble møtt i døra av spente Gledesspredere som inviterte de til å nyte varm gløgg før alle gikk i storsalen og satte seg langs langbordene som var så fint dekt på.

Kulturskolens barne- og ungdomskor ledet av Torkil Klami satte standaren når de fikk alle i god julestemning med flotte julesanger.

- Den eminente kokken Ole Tommy Ødegård serverte fantastisk julemat, noe det var det enighet om rundt langbordene. Bella Trix og Kristian Bjørlykhaug sørget for underholdning i form av sang og musikk. Noe de gjorde på utmerket vis. Feiringen fortsatte med hyggelig stunder med allsang, forteller Thomas E. Trana.

Hest og slede

Underveis fikk både barn og voksne tatt tur i nabolaget med hest og slede som Karine Kristiansen kom med.  Til og med Julenissen tok turen innom for å gi gaver til alle gjester. Først og fremst fikk barna møte nissen. Noe var henrykte, mens andre var noe skeptiske.

- Ellen Qvam Trøen leste Juleevangeliet. Programmet ble avsluttet med visning av Grevinnen og Hovmesteren på storskjerm. Smilene på gjestene fortalte oss at kvelden hadde vært en suksess, sier Trana.

- Takk til andre også

- Det er mange andre som også skal takkes for julefeiringen. Tusen takk til Grand Hotel Bellevue for lånet av lokalet. Alle privatpersoner, bedrifter og Rauma Kommune som har støttet oss med gode ord og donasjoner i form av gaver eller pengestøtte. Alle som kom med kaker, alle som skysset gjestene frem og hjem igjen. Alle bøssebærere.

Alle som bidro med å lage Raumas lengste julelenke. Raumasenteret med deres utrolige donasjon. Alle frivillige og offentlige organisasjoner som har hjulpet til med å invitere gjester. Alle som spredde ordet om prosjektet. Sist, og mest av alt; takk til gjestene som hadde troen på julefeiringen og som kom på besøk.  Takk for opplevelsen og god jul til dere alle sammen,  avslutter Thomas E. Trana.