Norsk Folkehjelp Sanitet Nesset vant tirsdag 16. desember 30.000 kroner i ExtraExpress-tildelingen. ExtraExpress er en tildeling igangsatt av Extrastiftelsen – Helse og rehabilitering. (www.extrastiftelsen.no)

Prosjektet omhandler mannskap i skred som skal bli en spisset skredgruppe for å redde personer som er utsatt for skred i ekstreme forhold.

Prosjektet ventes å kunne ha følgende fire kommuner som geografiske områder: Molde, Nesset, Rauma, Sunndal, Kristiansund.

28 personer

Ettersom dette er en gruppe som nylig er startet opp, og omfanget av intens markedsføring siste måned,  har resultert i 28 motiverte personer som har sagt seg villig til å ha intens trening med testing hver uke og med avsluttende helgekursprøve i slutten av januar. Vi har en kursleder og en beredskapsleder. Dette er et kontinuerlig opplæringsprosess som skal bidra til meget høy kompetanse innenfor redning i skred.

Ettersom dette er en ny oppstartet gruppe så har de ikke andre inntektsposter foreløpig, annet enn at gruppen ligger under Norsk Folkehjelp Sanitet Nesset. NFSN har vert en aktiv gruppe i 35 år.

Målet vil være å få et skredmannskap som er beredt for redning i skred 24 timer i døgnet på vinters tid, som også har så høy kompetanse at de kan redde og gjøre søk etter personer i meget bratte fjellforhold.