Rauma Energi AS har gjennom mange år betalt sine årlige bidrag på et ansvarlig lån eier Rauma kommune har gitt til selskapet.

Men Sentralskattekontoret vil ikke klassifisere dette som et ansvarlig lån. De har også innsigelser til at lånet manglet en tilbakebetalingsplan. Rauma Energi AS anket vedtaket til sentralskattenemnda. Men et flertall i nemnda avviste anken. Nå har styret i Rauma Energi AS vurdert å gå rettens veg med saka.

Etter å ha konsultert jurister blant annet i Landssammenslutninga for Vasskraftkommuner (LVK) og fått saka vurdert av et velrenommert advokatkontor i Oslo i tillegg til egen advokat, har de landet på en beslutning om å gå rettens veg. Styreleder Arne Steffen Lillehagen sier til Åndalsnes Avis at muligheten for å få medhold i klagen blir sett på som stor – så stor at det uansett vil lønne seg å ta ut stevning.

Første instans i rettssystemet vil være Romsdal tingrett. Når, er ennå ikke fastlagt.

– Uansett må vi regne med at dette vil bli en toinstanssak, der tapende part mest sannsynlig vil anke til ny rettsinstans, sier Arne Steffen Lillehagen som legger til at rundt regnet står 17 millioner kroner på spill for selskapet.