I ei pressemelding fredag 12. desember heter det:

"Møre og Romsdal Bondelag viste sin støtte til pelsdyrnæringa ved å besøke pelsdyroppdrettere i Norangsdalen, dagen etter at dokumentarfilmen ”Pels” ble vist på norske TV-skjermer. Jetmund Øye og faren Svein Arne Øye viderefører ei næring med lange tradisjoner i dalen. Gode resultater krever nøyaktighet og flid i produksjonen, påpeker Svein Arne. Det vil si godt dyrestell.

Fylkesstyret i Møre og Romsdal Bondelag hadde lagt sitt to-dagers styremøte til Sæbø i Ørsta 9. og 10. desember, og hadde innlagte gardsbesøk på Rekkedal Gjestehus og hos pelsdyroppdrettere på Øye. Fylkesstyret fikk en god orientering om pelsdyrhold av Svein Arne Øye, som har drevet som pelsdyroppdretter siden 1972, og av sønnen Jetmund, som overtok i 2013. De driver med pelsdyr i kombinasjon med mjølkeproduksjon. Fylkesstyret ble fortalt at pelsdyroppdrettere ser på Bondelaget som en god støttespiller for næringa.

Fokuset som er på næringa fra ulike hold ble omtalt under besøket. Møre og Romsdal Bondelag gir sin klare støtte til pelsdyrnæringa i ei vanskelig tid. Inntrykket Bondelaget sitter igjen med etter besøket i Norangsdalen er positivt. Gode resultater krever nøyaktighet og flid i produksjonen. Det vil si godt dyrestell. Derfor blir det feil å henge ut ei hel næring for dårlig dyrevelferd. De fleste pelsdyroppdrettere er seriøse og ansvarsbeviste og glade i dyra sine, men det finnes selvsagt unntak. Brudd på dyrevelferdsloven er uakseptabelt uansett hvilken næring det skjer innenfor".