– God bankforbindelse er avgjørende for hvordan en kommune fungerer. Vi har store forventninger til vår nye bankforbindelse, sier ordfører Lars Olav Hustad på møtet der bankavtalen ble signert torsdag.

Rauma kommune fornyer hvert fjerde år sin bankforbindelse og legger det ut på anbud. Kriteriene for utvelgelsen av bankforbindelse, er at de er gode på pris, cash management, service og teknisk bistand, samt god tilgang på rådgivningskompetanse.

Tidligere hadde Rauma kommune Sparebanken Møre som sin bankforbindelse. Sparebanken 1 SMN kom best ut denne gangen, og er ifølge banksjef, Rolf Eide, en av de bankene som har størst kompetanse på kommunemarkedet.

– Vi har 35 fornøyde kommuner og har blitt dyktige på det feltet. Det som er fordelen er at kommunen er noenlunde like med et mønster som går igjen.

Stig Ove Gravdal, kundeansvarlig i banken, fortalte sammen med finansrådgiver Edle Helgheim, hva Rauma kommune kan forvente seg av sin nye bankforbindelse og påpeker at det er viktig å utfordre hverandre for å bli enda bedre.

– Vi har et meget kompetent rådgivningsteam og vil gi dere jevnlig likviditetsrapporteringer og en full gjennomgang av kommunens betalingsprosesser. Vi vil komme med forslag der det er mulig å gjøre forbedringer, forteller Edle Helgheim blant annet.

Hun har allerede jobbet tett med Linda Moen som er Rauma kommunes regnskapssjef, i forbindelse med bankskiftet.

Avtalen gjelder for tre år med opsjon om ett år til, og trer i kraft 1. desember 2014.