– Ja, det er riktig, sier lensmann Andreas Hustad.

Han bekrefter dermed at både førstebetjent Vebjørn Bale og politibetjent Thomas Evensen slutter på Åndalsnes for å gå over i andre stillinger i politiet.

– Jeg beklager dette. Vi mister to flinke politifolk, sier Hustad og legger til at den ene stillinga heller ikke blir erstattet med ny betjent.

Vebjørn Bale går over i en stilling som innsatsleder i politidistriktet og blir direkte underlagt operasjonssentralen. Han blir en av ni innsatsledere i distriktet og skal lede politiarbeidet i forbindelse med større hendelser.

Politibetjent Thomas Evensen (til høgre) skal jobbe i UP og har fått permisjon fra Rauma lensmannskontor. Bildet er fra en trafikkontroll ved Risen nylig og med på bildet er inspektør i Statens vegvesen, Joakim Sæther og Foto: Anders A. Hagen

Thomas Evensen skal over i UP og søker permisjon fra stillinga han har på Åndalsnes.

– Vi lyser ut et vikariat for Thomas Evensen og håper å få besatt den stillinga like over nyttår. Vi håper dessuten at vi skal bli tilgodesett i forbindelse med at det er bebudet opprettelse av nye stillinger i distriktet til neste år, sier Andreas Hustad.

Hustad sier han så langt ikke vet hvordan førstebetjentstillingen skal besettes når Vebjørn Bale har sluttet.