Det sier Magnhild Vik etter at hun de siste dagene har vært på de store avisenes førstesider. At hun skulle bli satt i sammenheng med mobbing, går langt utover det hun hadde forestilt seg da hun bestemte seg for å bli deltaker i Farmen på TV 2.

Åndalsnes Avis møtte henne onsdag, samme kveld ble hun klar for semifinalen i Farmen som avsluttes førstkommende søndag kveld. Magnhild er en av tre smifinalister i det populære programmet.

Tre leveregler

Magnhild Vik er opptatt av at hun gikk inn i programmet med tre leveregler som hun har levd etter i hele perioden.

– Jeg ville ikke bryte avtaler, jeg ville jobbe hardt og jeg ville behandle alle andre med respekt. Det har jeg hele tiden levd etter og da er jeg veldig lite komfortabel med å havne under begrepet mobbing i avisene og i debatten, sier Magnhild.

Hun understreker at det er utsagn i ettertid som har skapt disse overskriftene og ikke noe hun opplevde mens hun var på Farmen. Nå vurderer hun å droppe finalefesten og gjensynsfesten som arrangeres i Oslo kommende helg.

- Ja, jeg gjør det fordi dette er så viktig for meg. Det blir eventuelt min måte å markere avstand til dette på. Jeg vil få det tydelig fram, sier Magnhild. Hun understreker at den endelige beslutningen om dette vil bli tatt innen torsdag formiddag.

Forebygging

Magnhild forteller at hun har fem års høgskoleutdanning og er utdannet lærer. Hun har tilleggsutdanning som har fokusert på relasjonen mellom mennesker og hun har jobbet mye med å se på årsaka til at noen blir mobbere.

–For meg er mobbing systematisk å bryte folk ned og det er en urettferdighet i styrkeforholdet mellom den som mobber og den som blir mobbet. Dette tar jeg på det sterkeste avstand fra, sier Magnhild og viser også til erfaringer fra politisk arbeid der man gjerne kan være uenig, men der det er viktig å respektere uenighet og andre folks standpunkter.

– Nå har jeg også opplevd at min eldste datter har vært utsatt for netthets og det er over hodet ikke greit, sier Magnhild.

– Opplever du nå at noen medier bringer dette helt ut av dimensjoner?– Ja, det er et problem, selvfølgelig. Men jeg skjønner også mekanismene i dette.

– Er du redd for ditt gode navn og rykte?– Nei, egentlig ikke fordi jeg håper at folks er hva jeg står for. En sak har alltid minst tre sider; min, din og sannheten. Sannheten kan drukne ja, men en forside i en avis lever ikke en mannsalder. Jeg ser fram til at dette styret er over.

Angrer ikke

– Du har angret på at du har vært med?– Nei, jeg har ikke det. Jeg er en liten sirkushest også. Det har vært både interessant og lærerikt og jeg har fått mye positiv respons også.

– Og nå vurderer du altså ikke å reise til Oslo og finalefesten?–Ja, jeg gjør det. Det kan bli til at jeg ønsker å statuere et eksempel. Men så er dette også «once in a lifetime». Jeg bestemmer meg i forhold til hvordan ting nå utvikler seg.

– Spekulerer TV 2 i å lage konflikter som selger?– De kunne både ha gjort det bedre og verre. Jeg vil ikke fraråde folk fra å være med, men jeg vil at folk skal tenke nøye gjennom hva de gir seg ut på og hvordan de oppfører seg. Hvis ikke kan konsekvensene for egen familie bli store, seier Magnhild Vik.