Morstøl driver Intersport på Åndalsnes og er  - i likhet med resten av sportsbransjen - oppgitt over at regjeringa øker grensa for avgiftsfri handel fra utlandet.

Tidligere kunne man handle for inntil 200 kroner uten å måtte betale avgift, men nå er grensa økt til 350 kroner.

Dette tror Morstøl vil merkes.

- Mange varer ligger i dette prisleiet. Nordmenn er dem som bruker mest penger på sportsutstyr i verden pr. innbygger. Så markedet vårt er nok interessant i utlandet. Jeg tror mange vil tilpasse seg denne avgiftsgrensa, sier innehaveren.

Sportsbransjen AS, ved administrerende direktør Bård Kristiansen, frykter at flere av de 16 milliardene det omsettes for i Norge i sportsbransjen hvert år vil gå tapt.

- Det er den lokale sportsbutikken på bygda som taper mest på endringen. 40 prosent av landets sportsforretninger taper penger, og andelen er høgest i distriktene, sier han i en pressemelding.

- Verre for elektronikkbransjen

- Ja, de siste tre åra har 120 sportsbutikker lagt ned, supplerer Morstøl, som sjøl er i ferd med å avvikle G-sport på Øran.

Den lokale butikkdriveren er hoderystende til at regjeringa velger å la utenlandske konkurrenter få et konkurransefortrinn ved at de slipper å ta moms for varer opp til 350 kroner, mens han sjøl ikke har noe valg. Han må ta moms fra første krone.

- Det er helt tullete å favorisere utenlandske bedrifter framfor norske på denne måten. Jeg skjønner ikke hva politikerne tenker på. Jeg ser på det som et populistisk vedtak. I Sverige er grensa null kroner, i Danmark er den vel 80. Grensa skulle vært null kroner her også, slår Morstøl fast.

Det eneste som ifølge Morstøl jevner ut konkurransen litt er at kundene må betale frakt når de bestiller varer fra utlandet.

- Du ser svart på det?

- Nei, jeg kan jo ikke se helt svart på det. Vi får se hvordan det går. For musikk- og elektronikk-bransjen er nok dette enda verre. Der er det mange dupeditter som koster under 350 kroner.

- Jeg er glad for at grensa ikke ble satt til 500 kroner, slik det først var foreslått.

- Intersport begynner med nettbutikk rundt 1. mai neste år, og da kan folk handle på nett og hente varen i sin lokale butikk. Det seg jeg positivt på, sier Intersport-sjefen i Rauma.

Handler du på nettet? Ja, kjøper nesten alt på nett, fra hele verden. Ja, men bare i norske nettbutikker. Ja, omtrent halvparten er netthandel. Ja, men ganske sjelden. Nei, nesten ingen ting. Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Handler du på nettet? Ja, kjøper nesten alt på nett, fra hele verden. 22% Ja, men bare i norske nettbutikker. 6% Ja, omtrent halvparten er netthandel. 26% Ja, men ganske sjelden. 25% Nei, nesten ingen ting. 21% Du har allerede stemt 113 stemmer