– Jeg må nok bare innrømme at nervøsiteten tok meg; spesielt før siste og avgjørende kast. Men samtidig følte jeg en innbitthet; at nå fikk det bære eller briste. Det bar; og det er jeg veldig glad for, sier Magnhild til Åndalsnes Avis.

For andre gang i TV2-sendte Farmen, måtte Magnhild Vik fra Innfjorden ut i kamp.

Trøndersk storbonde Finn Olav Odde valgte Magnhild som førstekjempe. Hun valgte på sin side Alina Vassnes som andrekjempe. Etter å ha terpet øksekasting de siste ukene valgte sistnevnte det i kampen for å nå finaleuka.

Med nerver i høyspenn ble det bom på både første- og andrekjempe i alle de tre obligatoriske kastene. Som førstekaster i første ekstrakast, klarte Alina å prikke inn en 3-er.

Magnhild sto foran en nervepirrende oppgave for fortsatt deltakelse i Farmen – med hytte og bil i førstepremie. For det første; treffe. For det andre; sette økseeggen i blinken nærmere sentrum enn konkurrenten.

Magnhild klarte oppgaven; med ett poengs margin. Med fire poeng er hele Raumas Magnhild klar for finaleuka.

Allerede i kveld skal hun ut i ny øksekastkonkurranse; der vinneren er sikret plass i selve finalen.

– Men hvorfor måtte du gjøre det så ulidelig spennende?

– Du kan så si. Forholdene under konkurransen var spesielle. Hendene var klamme; økseskaftet vanskelig å få skikkelig tak på.

 – Så det var ikke nervene som førte til klamme hender?

– Kanskje litt det også. Det sto tross alt mye på spill i denne siste kampen før finaleuka. Derfor var det en utrolig lettelse å se at det siste kastet satt såpass som det gjorde, sier Magnhild Vik.