– Dette er en liten drøm som jeg har hatt en liten stund og er derfor veldig glad for at kulturhuset ble med på å satse på noe litt utradisjonelt som dette, sier Thomas Enstad Trana og legger til at de vil vise  alle tre filmene i kronologisk rekkefølge.

- Hver film varer i cirka tre timer. Og siden vi legger opp til en time pause mellom filmene kommer det hele til å vare 11 timer. Det er et ambisiøst opplegg med flere involverte, sier han.

Kinosalen rommer 68 gjester og så langt er det overraskende bra forhåndssalg, ifølge Trana.

-  Peter Jackson har lyktes med enda en trilogi basert på Tolkiens fantastiske og spennende univers, og vi ferier de utrolige Hobbiten filmene lørdag 13. desember, sier Trana.

De som kjøper billett får 11 timer underholdning gjennom de tre filmene: «En uventet reise», «Smaugs ødemark» og «Femhærerslaget».

– Vi serverer mat i pausene i tillegg til å ha underholdning i form av blant annet sang og musikk fra filmene, premiering av kostymer, quiz og annet. Mange lurer på om filmene skal vises i 2D eller 3D. Og siden vi skal se film i 9 fantastiske, men lange, timer ønsker vi å spare alles øyne og går for å vise filmene på 2D, sier han entusiastisk.