I forbindelse med 90 års jubileet til Raumabanen, fikk to barnehager fra Rauma bli med på en gratis togtur fra Åndalsnes til Dombås og tilbake.

Undervegs på toget var Løven Lukas med, og underholdt for barna med aktiviteter om bord.

Løven, alias Tormod Lien, er jernbaneverkets maskot. Gjennom han lærer barna på en morsom måte, trygghet og sikkerhet i forbindelse med en togreise.

På Dombås stasjon fikk barna være med på aktiviteter i regi Brannvesenet i Dombås og brannbamsen Bjørnis. Matvarebutikkene fra Dombås leverte boller og juice til ungene. Der var også Dombås barnehage med på arrangementet.

Toget returnerte etter vel en time, og ved ankomsten til Åndalsnes stasjon, var det kakefest.

– Vi serverer kake til hver «buss for tog» avgang i dag, sier turistsjef, Hilde Gråberg Bakke, som sammen med Sigrid Sundvor har tatt på seg kakefesten på Skysstasjonen.

Kakefesten holdes i lokalet der Narvesen var tidligere, og det er god plass til alle fremmøtte.

– Vi ble spurt på Dombås i dag om hvorfor det var så mange barn med i toget. Da måtte jeg bare svare at det er barna og toget som er fremtiden. Man kan ikke få en bedre måte å feire at Raumabanen er 90 år, enn det, mener Ivar Lauritzen, banesjef for Dovre- og Raumabanen. Han har kommet for å være med på feiringen fra Oppdahl.

Med på feiringen er også Rune Lotten, faggruppeleder i Jernbaneverket, som er stasjonert på Dombås, og Dag Svinsås, kommunikasjonssjef fra Trondheim.

Arrangementet er et samarbeid mellom NSB, Jernbaneverket og Åndalsnes reiseliv og handel som torsdag også tenner julegata.