Politibetjent Thomas Evensen ønsker å komme til orde i forhold til en sak i Måndalen sist helg der en bil kjørte i autovernet og skadd rekkverket.

– Det er to forhold med denne saka som det er viktig for politiet å presisere, sier Evensen.

Han understreker at alle som kommer i situasjoner der det er større materielle og /eller personskader, er pliktig til å melde fra til politiet. Det ble det ikke gjort i dette tilfellet.

Dernest er det viktig å fortelle sannheten og ikke lyge til politiet.

– Å Måndalen fikk vi en oppkonstruert historie der det angivelig skulle være en femte person som kjørte bilen. Vi brukte mye ressurser på å finne denne femte personen, men dette viste seg å være en bløff og det ser vi veldig alvorlig på, sier Evensen.

Han legger til at det også er en helsemessig bit av dette så lenge det dreier seg om personskader.

– Er folk skadd, må omfanget av skade kunne bli vurdert av helsepersonell. Det må ikke overlates til personer som er på stedet og er involvert i det som skjer, sier politibetjenten og understreker at det er alvorlig å bløffe politiet.

Evensen legger til slutt til at i ettertid er alle kort lagt på bordet og vedkommende som kjørte bilen har erkjent de faktisk forhold. Førerkort er derfor også beslaglagt.

– Vi vet også om andre personer som var på stedet og som har bidratt til å dekke over de faktiske forholdene. Derfor utelukker vi ikke at det kan komme flere reaksjoner i saka, sier Evensen.

– Hvorfor ønsker dere å gå ut med dette?

– Fordi vi i det siste har sett en del liknende tilfeller der politiet ikke har blitt varslet. Det ser vi alvorlig på, avslutter Thomas Evensen.