Det opplyste politimester Arnstein Nilsen etter at beredskapsgruppa hadde hatt et møte på rådhuset på Åndalsnes mandag formiddag.

- Jernbaneverket er informert og setter nok i gang så raskt de klarer det i praksis, sa politimesteren. Leder av beredskapsgruppa, Lars Olav Hustad, uttrykte glede over det vedtaket.

Fortsatt forbud

- Sivilforsvaret kan også trekke seg ut av området. Jeg vil imidletid understreke at det fortsatt er oppholds- og besøksforbund i området under Mannen. Det er også viktig å registrere at det oppheva forbudet gjelder kun godstrafikken og ikke for persontrafikken, sier Nilsen til Åndalsnes Avis.

Bedre overvåking

Åknes Tafjord Beredskap gjennomfører en styrking av overvåkingssystemet. Deler av dette er allerede på plass..• Fast strømforsyning med mobilt aggregat til radarsystem for å gjøre systemet mindre sårbart.• Geofon som måler rystelser i ustabilt fjellpartiet.• Lidar måler (laser) som skanner fjellsida. Fortsatt utfordrende med snø, men gjør oss i stand til å måle mindre punkter i fjellet.• Benyttelse av værstasjoner i området for vurdering av vanntilsig ved snøsmelting.