TV2 leier et spesialkamera fra selskapet Furuno Norge AS i Ålesund. Kameraet har en innkjøpspris på 1,2 millioner kroner.

Sjekk det unike kameraet som går live på tv2.no

Dette termokameraet viser deg Mannen hele natta gjennom. Åndalsnes Avis var selv på plass i teltet til TV2 seint tirsdag kveld og fikk se et kamerat av enestående kvalitet; dette termokameraet vil sikre unike bilder og video hvis raset går når det er mørkt.

- Liker litt actiion

- Du skal passe på dette kostbare kameraet "Malo", hele natta?- Ja, og det skal bare bli morstomt. Jeg liker at det skjer litt action. Da Arne (Rovick, red.anm.) spurte meg så stiller jeg sjølsagt opp. Jeg har også servet teamet til TV2 med bobil og også mat noen ganger i løpet av tirsdagen, sier 52-åringen fra Åndalsnes.

- Du skal vokter kameraet alene. Hva hvis raset går?- Da skal jeg bruke denne joiysticken her og sørge for at termokameraet følger skredet hele vegen nedover fjellsiden. Det må jeg vel kunne klare, sier "Malo" til Åndalsnes Avis.

- Og det er ingen problemer med å holde seg våken hele natta?- Overhodet ikke. Dette er bare artig. Og så blir det spennende å se om raset faktisk kommer nå da. Det hadde vært kult. Mens Sivilforsvaret har lyttepost et steinkast unna her så har vi seerpost.

- Hva synes du om dette kameraet?- Det er bare helt rått. At det er mulig å få slik kvalitet. Nei, dette blir ei natt jeg kommer til å huske, sier Malo når lokalavisa ønsker god natt i 22.30-tida tirsdag kveld.