Da Raumabanen ble stengt torsdag på grunn av rasfaren, ble buss løsningen mellom Åndalsnes og Dombås. Nå har imidlertid NSB endret rutinene.– Vi så at busstransporten tok lengre tid, og vi fikk problemer med å holde tiden til korresponderende tog på Dombås. Vi har derfor nå valgt å bruke Bjorli som endestasjon selv om det blir en ekstra omstigning for passasjerene, forteller Fossum.

Det er buss for tog til Bjorli og tog vidrere til Dombås derfra.

– Vi sparer fem minutt på det. Dovrebanen er veldig sårbar for forsinkelser. Hvis toget fra Trondheim må vente, blir det fort større forsinkelser på Lillehammer der toget korresponderer med et intercity tog inn til Oslo. Punktlighet er viktig, sier Fossum.

– Hvor lenge vil dette pågå, tror du?

– Nei, det er ikke godt å si. Vi må jo bare forholde oss til hva Politiet og rasekspertene sier. Som alle andre. Slik situasjonen er nå, planlegger vi kun en uke av gangen.

– Virker dette inn på økonomien ?

– I utgangspunktet er det vi som betaler for busstransporten, men i en slik situasjon som dette, får vi en del igjen på forsikringen. Dette er ikke et stort problem for oss. det viktigste for oss i første omgang, er å få passasjerene frem.