- Statsminister Erna Solberg har vært på høyttalende telefon her på Gjøa i kveld, til de som er berørte og evakuerte fra sine hjem. Hun også føler med de som må flytte fra sine hjem og opplever dette som skremmende, sa ordfører Lars Olav Hustad under folkemøtet på Gjøa, Marstein, torsdag kveld.

Varme tanker

Ordføreren, politiførstebetjent Vebjørn Bale, spesialrådgiver Ole Kjell Talberg fra kommunen, geolog Lars Blikra og Atle Morsund fra beredskapsavdelinga i Møre og Romsdal fylke hadde møte med de som er direkte berørt av skredfaren fra en liten del av fjellpartiet Mannen i forkant av folkemøtet.

De fikk høre Erna snakke til dem, og det varmet i en vanskelig tid.

70 deltok

Totalt var 70 personer samlet til informasjonsmøte om Mannen og den økende skredfarejn på forsamlingshuset på Marstein torsdag kveld. Møtet varte om lag en time.

Ordfører Hustad ledet møtet og ønsket velkommen. Politiførstebetjent Vebjørn Bale orienterte om situasjonen fra politiets side; han understreket at det per dato ikke er snakk om tvungen evakuering. Og at det er politimesteren som vurderer fortløpende vedrørende evakueringen.

Det kom flere spørsmål fra salen angående skredfaren. De impliserte ga befolkningen gode svar på de spørsmål de kunne svare på.