De to andre bankene på Åndalsnes, Sparebanken Møre og Sparebank1 Rauma har for lengst sluttet med å la kunder sette inn eller ta ut kontanter over skranke i banken.

DNB har fortsatt med dette tilbudet helt til nå. De fortsetter litt til, men om en knapp måned er det slutt.

- Det er merkbart færre kunder som kommer innom banken hos oss. De aller fleste bankkunder har blitt selvbetjente, sier banksjef Bertil Stranden.

- Rauma er en kommune med høg andel av eldre. Det er i denne gruppen vi finner flest personer som ikke er sjølbetjente?

- Jeg tror ikke dette blir noe problem. Vi har samarbeid med Norgesgruppen, og det vil si at kunder kan sette inn og ta ut kontanter hos Kiwi på Øran, og de kan gå til Coop Exta som har post i butikk. Der kan man også ta ut penger, og åpningstidene begge steder er lengre enn i banken.

- Hvor mange kunder er innom DNB i løpet av en dag?

- Jeg vil anslå dette til 20 personer. De fleste vil ta ut eller sette inn penger.

- Dere stenger ikke dørene?

- Langt i fra. Dørene blir fortsatt like åpne som før, og alle er velkommen innom. Behovet for rådgivning øker, for eksempel.

- Må dere si opp noen?

- Nei. Dette får ingen konsekvenser for antall ansatte. Det frigjør bare ressurser til andre ting.

- Det sies at bankene i Åndalsnes sentrum sitter på de mest attraktive lokalene for butikker. Kan det være aktuelt å flytte opp til andre etasje, siden behovet for kundene er endret såpass mye?

- Det er faktisk ikke uaktuelt. Vi har lokaler som er dimensjonert for flere folk enn vi har bruk for og kanskje ikke tilpasset framtidas bank. En bank i Molde har faktisk gjort nettopp dette.

Hvor ofte går du i banken? Aldri 1-4 ganger i året 1 gang i måneden Hver uke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvor ofte går du i banken? Aldri 31% 1-4 ganger i året 55% 1 gang i måneden 7% Hver uke 6% Du har allerede stemt 175 stemmer

- Det kan hende vi ser på dette når kontrakten skal fornyes, sier Stranden.