Det var i ei natt i midten av september i år at hendelsen fant sted. Bakgrunnen for pågripelsen og bruk av håndjern skal ha vært en mann satte seg kraftig til motverge. Han skal ha sparket etter to politibetjenter og han skal ha bitt den ene i høgre legg slik at han fikk smerte og hevelse i leggen. Siktete var klar over at han hadde med politiet å gjøre.

Domfelt

Saka mot den arbeidsledige mannen i midten av 20-åra og av utenlandsk opprinnelse var oppe i tingretten nylig.

Tiltale avga en uforbeholden tilståelse i retten. Vilkårene for å dømme mannen etter tilståelsesdom var oppfylt. Han hadde heller ingen merknader til politiets forslag til straff.

Påtalemyndigheten foreslo at straffe skulle settes til fengsel i 21 dager; 30 dager hvis han ikke hadde lagt fram sin egen uforbeholdne tilståelse. Og slik ble det også, med fradrag av fem dager i utholdt varetekt etter pågripelsen.«I tilknytning til straffutmålingen bemerker retten at allmennpreventive hensyn tilsier følbare reaksjoner ved vold mot politimenn i tjeneste,

Den klare praksis er at det skal utmåles ubetinget fengselsstraff, og retten kan ikke se at det er noen grunn til å gjøre unntak fra dette her».I formidlende retning legger retten vekt på siktedes uforbeholdne tilståelse.

Domfelte erklærte at han vedtok dommen.