Tomasz Szczecinski (29) er fra Warzawa i Polen, og jobber som reparatør av fotoutstyr. Han traff sin Martyna Orlowska "for lenge siden" under en ferie, og ble først kolleger, så venner og så kjærester.

I mai i år besøkte paret Norge for første gang. Da gikk turen til Bergen, og oppholdet varte bare tre dager. Men i løpet av disse tre dagene kjørte paret 1400 kilometer for å få med seg mest mulig.

- Vi ble forelska i Norge helt fra starten av. Stedene vi besøkte, folk vi møtte, alt var kjempebra, forteller Szczecinski.

- Da det nærmet seg bursdagen til Martyna gikk det opp for meg at jeg ikke kunne leve uten henne. Vi har hatt våre problemer, men har kommet over dem, sammen.

- Ikke middag og levende lys

- Jeg visste at jeg ville fri til henne, og jeg visste at det ikke skulle være den klassiske varianten med middag og levende lys.

Dette forklarer frieren om hvorfor han valgte å kjøpe flybilletter til Ålesund som bursdagsgave.

- Jeg ville være på et spesielt sted som vi begge kunne oppleve for første gang, sammen, forteller Szczecinski.

Det var ikke bare Trollstigen og Geiranger som fikk besøk, da Tomasz SzCzecinski tok med seg sin nå forlovede Martyna på frierferd til Norge. Foto: Anders A. Hagen

I tillegg til gaven, hadde han en hemmelighet til i lomma. En nyinnkjøpt ring.

- Jeg hadde en liten plan på hva jeg skulle si, men ikke hvor jeg skulle si det. Jeg tenkte litt på Geiranger og Trollstigen. Det var uansett vanskelig å late som ingenting, og ikke røpe planen.

- Glemte hva jeg skulle si

Det Szczecinski ikke hadde med i planen var dårlig vær. Da han landet i Ålesund så han på værmeldinga at det trolig kom til å regne under hele oppholdet.

Men turen gikk sin gang og Trollstigen ble første stopp allerede første dagen - som var for et par uker siden.

- Vi sto på utsiktspunktet, utsikten tok pusten fra oss, og plutselig sluttet det å regne. Jeg så på henne og visste at dette var øyeblikket. Men så glemte jeg hva jeg skulle si.

- På en eller annen måte fikk jeg fram noe som ga mening, og hun sa ja. Nå i ettertid husker jeg ikke helt hva noen av oss sa der, men utsikten, den husker jeg, forteller en lykkelig, nyforlovet polakk.

Szczecinski fotograferer mye, og Martyna, som er lærer for barn med spesielle behov, tenkte ikke videre over at han rigget opp et actionkamera på utsiktspunktet. Slik ble friereit festet til bildebrikken, og både frieriet og en rekke andre bilder fra turen finnes på Szczecinskis instagramkonto, med brukernavnet imperium13.