Rauma Verring inviterer til kåring av verlam på Gamlegjerde hos Linda Vik i Isfjorden lørdag 4. oktober. Det blir også salg av indeksverer.

Alle er velkommen til å oppleve kåringa i Isfjorden på lørdag.

Også i Nesset

Nesset værring inviterer også alle interesserte til bekrekåring i Vistdalen laurdag 4. oktober om formiddagen og utover dagen.  Kåringa foregår på Øren gård i Vistdal hos Karianne og Roy Lange. Det heter videre i ei pressemelding fra Nesset verring:

"Bekrekåring eller værsjå  er ein gamal tradisjon og eit viktig arbeid for å  utvikle og forbetre kvaliteten og økonomien i sauenæringa.  Dei beste værane blir plukka ut frå fleire besetningar og sett inn i avlen. I tillegg er det no brukt ein del inseminering for å få inn nytt blod og for å nå tak i dei aller beste genene i landet.

- Domarane i år er «Lien & Lien» ;  Tor Steinar frå Vistdalen og Geir Inge; ordførar i Vestnes.  Her blir det gode kommentarar og faglege vurderingar.  Dei beste værane får premie.  Kåringa foregår i to avdelingar , og midt i mellom,  serverer vi varm mat til alle som møter opp, og alt er gratis.  Vel møtt til ein triveleg dag i Vistdalen, seier leiar i Nesset værring, Bjørn Øland".