General Manager i Kroken Caravan AD, Tor Grüner, sier til Åndalsnes Avis onsdag kveld at de er på plass på messen på Lillestrøm med 82 enheter. Og at denne messen er den største som er arrangert og en meget viktig arena for den lokale bobilgiganten.

- Den største utstillingen noensinne.Nordmenns interesse for mobil ferie er sterkt økende, viser bransjeoversikter. Til helgen arrangeres landets hittil største bobil- og caravanmesse.

En rekke nyheter for neste sesong vil bli presentert. Til sammen utgjør Caravanmessen 2014 hele 30.000 kvadratmeter.

60 utstillere

– Vi har fylt opp fire haller i Norges Varemesse med siste nytt innen bobiler, campingvogner og tilbehør. De som tar turen til Lillestrøm får oppleve tidenes største caravanmesse her i landet, sier Geir Holm, markedsansvarlig i Norges Caravanbransjeforbund.

Drøyt 60 utstillere vil vise seg frem på messen, som er åpen fra torsdag til og med søndag denne uken.

– Caravanmessen er landets aller største, årlige publikumsmesse uansett bransje. Vi regner med rundt 18 000 – 20 000 besøkende, sier Holm.

Vekstkurven for salget av bobiler og campingvogner har vært bratt de senere årene.

Starter med brukt

– 2013 ble et rekordår for bransjen, med et totalsalg på nær 3 000 nyregistrerte vogner og nesten like mange bobiler. Antall norskregistrerte campingvogner ligger nå på rundt 120 000, mens bestanden av bobiler raskt nærmer seg 40 000.

I år har salgskurvene flatet noe ut, men det ble allikevel registrert mer enn 1 600 nye bobiler og 1 500 nye campingvogner også første halvår i 2014.

– Samtidig har omsetningen av brukte bobiler økt. Mange starter med brukt, ikke minst yngre kjøpere, sier Holm.

Han mener dette innevarsler et voksende marked også i årene som kommer.

– Tilbudene om utleie har også blitt stadig mer populære når det gjelder bobiler innenfor vektgrensen for vanlig sertifikat, som er 3 500 kilo. På den måten får mange testet ut denne ferieformen før de investerer i selveid bobil.

Viktig møteplass

Årets caravanmesse er nummer 19 i rekken.

– Erfaringsmessig vet vi at mange av dem som besøker oss på Norges Varemesse har konkrete kjøpsplaner. Samtidig er det en sosial møteplass for alle som har bobil eller campingvogn, og en unik mulighet til å hente inspirasjon, sier Geir Holm.

I tillegg er det rullet på plass flere helt spesielle godbiter som ventes å vekke oppsikt.

– Den verdensberømte, sølvglinsende amerikanske Airstream-vogna vil bli utstilt. Vi viser også frem Skandinavias eneste eksemplar av en unikt innredet hyttebobil og en bobil med firehjulstrekk. Det er mye å glede seg til, avslutter Holm.