Det var bra oppmøte på møterommet i 4. etasje på Rådhuset mandag, da dugnadsfolkene til årets tv-aksjon samlet seg til planlegging.

Gudrun Herje Langseth som ledet siste tv-aksjon lokalt, ga stafettpinnen over til Marit Hjertviksten som ble konstituert som leder for året aksjon.

– Planleggingsmøtet gikk som i fjor, og nestleder ble Rune Singelstad. Han har lang erfaring i slik arbeid og er allerede distriktsleder for Kirkens Nødhjelp. Ellers hadde vi besøk av fylkesaksjonsleder for aksjonene som reiser rundt til de forskjellige kommunekomiteer for å presentere seg og årets aksjon, oppsummerer Hjertviksten møtet i etterkant.

Bøssebærere

Hun forteller at Rauma kommune stiller med 18 distriktsansvarlige og 106 bøssebærere. Enkelte har meldt seg på allerede.

– I år kan man også gå inn og melde seg på selv, på Kirkens Nødhjelp sin side «Blimed.no». Ellers vil vi kontakte lag og organisasjoner og spørre om de kan stille med folk. Mangler vi fremdeles bøssebærere, må vi i administrasjonen også stille opp, mener Hjertviksten.

Ansvarlige

Marit Torstensen er den som får ansvaret for å registrere bøssebærerne, og Kairith Fugledal Kvarsnes i Frivillighetssentralen, er med for å høste erfaring.

– Neste år skal de ta på seg ansvaret for sekretærjobben for tv-aksjonens kommunekomité. Nils Ivar Heggem vil stå i bresjen for kontakten med næringslivet. Der håper vi å skaffe penger direkte.

– Hva går årets innsamling til?

– Målet med årets aksjon er å gi 1 million mennesker varig tilgang på vann. For 200 kroner vil ett menneske få tilgang til vann resten av livet. Det vil forandre livskvaliteten radikalt i de land det gjelder. Mange må gå flere timer hver dag for å få tak i vann. Nå kan den tida heller brukes til skole og på å utvikle samfunnet, sier Hjertviksten.

Det er 8 land som i år mottar slik hjelp; Sudan, Sør Sudan, Etiopia, Somalia, Tanzania, Haiti, Afghanistan og Pakistan.

– Hva er så neste post på programmet frem til aksjonsdagen, søndag den 19. oktober?

– Vi vil blant annet opprette en egen facebookside for Rauma. Det er allerede en for fylket. Der vil vi organisere en nettauksjon, der folk kan legge ut diverse tilbud som man kan by på. Det kan være alt fra lunsj, guidede turer, gitartimer eller kinobilletter. Det vil bli en fin anledning for lokale aktører å profilere seg også. Det er også lov til å donere bort ting; som for eksempel konsert i egen hage, foreslår Hjertviksten.

Videre frem mot oktober vil det bli flere planleggingsmøter der alle områder vil bli delt opp og det praktiske organisert.