Utgangspunktet Måndalen Trevare ble etablert av Kristian Sørli, opprinnelig fra Sykkylven, i 1948. I dag består Måndalen Gruppen av et topp moderne anlegg i Måndalen på 5.500 kvadratmeter med i alt 30 ansatte fordelt på tre avdelinger; Måndalen Trevare, Måndalen Treprodukter og nå altså også Måndalen Prosjekt. Dagens eier og driver er Sigbjørn Sørli, sønn av grunnlegger Kristian.

Ferdigvarer

Måndalen Gruppen er en ledende produsent av viktig komponenter og ferdigvarer til sterke merkevarer som blant annet Wonderland og Slettvoll. Måndalen Prosjekt arbeider helst mot markeder som utløser stor produksjon.

–Lite er umulig! Med utgangspunkt i flinke folk løser vi det meste, forteller prosjektsjef Kristin Lien. Hun er oppvokst i Vågstranda, bor i Innfjorden og har fortid i Kwintet AS.

Nyoppussa lokaler

Lien tar i mot avisa i bedriftens nyoppussede show-rom, på hjørnet mot YX-stasjonen i Måndalen. Her har seks ansatte sin base for jobben de gjør knyttet til Måndalen Prosjekt. To selgere, to prosjektledere en interiørarkitekt og altså prosjektsjef Kristin Lien.

Stil. Med ny og stilig fasade mot E 136 vil Måndalen Prosjekt AS lettere kunne identifiseres med egne produkt.

'

Sett utenfra er det ikke mye for de forbipasserende som tyder på at her holder en spennende, fremadstormende og moderne interiørbedrift hus. Sjøl om Måndalen Prosjekt har godt med oppdrag får de ofte tilbakemeldinger som tyder på at omverdenen ikke har oppdaget nyetableringen.

–Men tegningene er klare for ny og flott fasade. Vi ønsker å vise oss fram. Mange av våre potensielle kunder gir uttrykk for at de ikke har visst om oss, forteller Lien.

Kundegruppa er hovedsaklig hotell, restauranter, butikker og skip. Alt fra hotellrom, barløsninger, oppholdsrom, konferanserom, butikkinnredninger til kahytter ombord i båter prosjekteres.

250 rom i Tromsø

– Kundene kommer til oss med rom; antall kvadratmeter og form, og bestiller løsninger for møblering og innredning. De kan også sjøl ha egne tanker rundt romløsning. Da blir vår jobb å kvalitetssikre disse eller si noe om funksjonaliteten.

Hotell. Måndalen Prosjekt AS lager blant annet resepsjonsløsninger og rominnredning for hotell.

Bedriften tegner og leverer alt i treprodukter av alle slag. Også noe innen tekstil. Materialer som glass og stål er heller ikke ukjent og de designer for lamper og belysning.

–Vi gjennomførte blant annet et stort prosjekt i vår; 250 rom samt fellesarealer for et nytt hotell i Tromsø. Videre har vi hatt flere oppdrag for båter, der offshore-firmaet Vard er sentralt. Vi har mye på gang også, sjøl om det akkurat nå, rett etter ferien er litt rolig, forklarer Lien.

Det er verdt å nevne at en annen stor kunde er den landsdekkende entreprenøren Hent. Det er den samme entreprenøren som har fått oppdraget med nye Isfjorden skole.