– Vi har tatt vare på de gamle reolene til Bjarne Helde, sier daglig leder i Hilmas Hus, Hilma Hattrem, når vi møter henne midt i klargjøringa av butikken.

Torsdag er hun klar med nyåpning av butikken, som har flyttet fra lokalene i Havnegata, og helt ut på enden – på Stamnesodden, der Bil & Maskin (Nissan-forhandler) holdt til i en årrekke.

Og i den grad hun har nytt å by på, så er mannfolkparkering en av dem. Det vil si to stoler, et bord og en parasoll, der menn kan slappe av og lese avisa, mens frua titter på interiør og sånt.Litt spøkefullt sagt naturligvis. Stereotypen holder ikke helt mål, nemlig. For det første fordi også menn er opptatt av interiør, og for det andre fordi de kan ha interesse av vedovner, med tilbehør også. Hilmas hus er en Varmefag-butikk, i tillegg til gaver, interiør og klær.

– Men fliser og våtromsprodukt har vi ikke lenger. Det overlot vi til fagmannen, sier Hattrem, og sikter til Murmester Tor Amundsen.

Apropos nytt så ligger det i butikkens natur at det kommer nytt hele tida. Hattrem legger mye vekt på å ha det som ikke alle andre har, og hun venter naturligvis en ladning med varer i anledning åpning på torsdag.

– Alt er litt sånn i siste liten, men det er sånn det skal være, smiler en hektisk innehaver.