Bygging av fjerde etasje i Romsdalsvegen 2 er i gang. Og med dette begynnelsen på fullføringa av prosjektet til Lars Kavli.

Kavli regner med at de tre leilighetene i tredje etasje skal være klare til jul, og at fjerde etasje skal stå ferdig ut på nyåret.

Kavli forteller om hvordan han våknet i fire, femtida hver natt det første halve året etter brannen som utløste hele prosjektet.

- Først kvernet tankene om hva vi skulle gjøre. Så kom vi i gang i lokalene til tidligere Elkjøp. Da kvernet tankene om hvordan vi skulle bygge ny butikk og renovere resten av bygget. Så dreidse det seg om hvor dyrt alt ble. Men, sett i ettertid - brannen ble nok sparket i baken vi trengte. For bygget og butikken trengte oppgradering. Det er nok ingen tvil om det, sier Kavli.

Bygget framstår nå som nytt. Vann, alvløp og alt elektrisk er byttet, og dette er bare en liten del av alt som vakket på seg undervegs.

- Forsikringssummen ble en brøkdel av hva alt har kostet til slutt. Men leilighetene jeg har solgt har gjort det mulig å gjennomføre likevel, sammen med gode leietakere i første og andre etasje, sier Kavli.

Han regner med at nærmere 30 millioner kroner har gått med når bygget står ferdig. Da han sjøl kunne flytte Sigv. Kavli AS inn i nye lokaler lettet noen kilo fra skuldrene.

- Da alle leilighetene var solgt lettet 100 kilo fra skuldrene, sier Kavli.

I disse dager har de siste formalitene falt på plass overfor bygningsmyndighetene når det gjelder 4. etasje, og arbeidet er i full gang.

- Til våren blir den siste asfalten lagt og da kan jeg "klippe snora" for bygget. Det gleder jeg meg til, innrømmer Kavli, vel vitende om at det da vil være to år siden brannen hos Sigv. Kavli AS.