66 år Jarl Morstøl fra Isfjorden utsatte legebesøket i to timer.

- Jeg må vel innrømme at jeg fryktet kampen ville ryke og derfor dro jeg til legen først etter at ÅIF hadde vunnet 5-0 over Frei. Og det var jeg som jeg fryktet; brudd i foten, sier friskusen når vi møter ham på mandag hjemme i stua i Isfjorden. Med høyrefoten gipset og høyt hevet på en stol.

- Hørte det smalt

- Jeg skulle reise meg fra stolen og da jeg tok det første steget med slippersene så snublet jeg framover. Jeg hørte det smalt i foten og det kom noen smerter, ja. Jeg skulle ta et bad før turen til Øran og se ÅIF i aksjon. Eva (Marvik, samboeren red.anm.) ville ringe legen, men jeg sa at så mye hastet det vel ikke. Så telefonen ble først tatt da ÅIF-kampen var over, forklarer Jarl til Åndalsnes Avis.

Han ønsket så inderlig å se barnebarnet Keanu de Wit i aksjon. Og det fikk han; Keanu entret kunsgraset på Øran mot slutten av oppgjøret og gjorde en flott innsats.

Bestefar Jarl går sjelden glipp av kamper der barnebarnet er i aksjon. Han har i flere år både vært sjåfør på bortekampene og en viktig støttespiller får barnebarnet og laget.

- Fikk litt kjeft

- Da vi ringte og fortalte om det som hadde skjedd så fikk jeg litt kjeft av sjukepleieren som tok imot telefonen; jeg burde både ha iset ned foten og sittet med den høyt da bruddet inntraff. Jeg gjorde ingen av delene. Men vakthavende lege lo godt og viste forståelse for min prioritering, sier Jarl med smil om munnvikene.

Etter en kjapp tur innom legen ble det drosje til sjukehuset i Molde. Og gips opp til midt på leggen.

- Jeg skal vel gå sånn ei ukes tid. Så skal jeg inn for å skifte gips. Det er brudd i noen bein oppe på rista, forklarer 66-åringen.

- Og nå ryker høstjakta også?- Å nei du. Elg- og hjortejakta går som planlagt. Men jeg innrømmer at det blir vanskelig med reinsjakt i høst. Men det får vi tar det igjen, sier Jarl som innrømmer at det var noen smerter under fotballkampen på Øran.

- Men det var egentlig verst da jeg skulle gå fra banen og bort til bilen. Jeg fikk ikke kjøre til legevakta selv sjøl om jeg hadde kjørt fra Isfjorden til Åndalsnes før kampen, sier Jarl.

- Og nå blir det ikke flere fotballkamper framover?- Å jo da. Allerede til helga venter en ny bortekamp. Dit skal jeg - helt klart, avslutter Jarl bestemt.