Vi sitter sammen med et 7 manns- og én kvinne- sterkt filmcrew på kanten av Litlefjellet med Trollveggen og Romsdalshorn tronende bak oss. Morgentåka er i ferd med å lette og gir en ekstra spiss til fjellandskapet.

Helt ytterst på kanten sitter hovedpersonen selv, tv-kokk og matskribent Andreas Viestad. Han er på 12. året programleder for tv-serien «En bit av Norge», der han tar med seerne på en reise rundt i Norge samtidig som han lager mat og forteller gode historier.

Kunnskap

– Vet du at byggingen av Raumabanen ble påbegynt hele tre steder, spør han Åndalsnes utsendte.

Nei, det har man vel ikke fått med seg. Men Viestad har lært leksa sin godt og vil fortelle seerne på dette programmet fra Rauma – hvorfor han har valgt moskus på menyen.

– Da de bygget Dovrebanen over fjellet den første gangen, fant de knokler fra et vilt dyr de ikke visst hva var. De fant etter hvert ut at det var moskus, og da ble det besluttet å importere dyret til fjellheimen igjen. Nå er det vel 150 slike dyr på Dovre, men vær forsiktig – de små ulldottene er farlige dyr, sier han.

Organisering

Kamera surrer og går, og både assistenter og matkoordinator Julie Øyas, har hendene fulle. Programlederen er litt stresset og vil ha scenene i boks så fort som mulig.

De har filmet hele uke i Rauma med Raumabanen i fokus, og torsdag var de på Verma. På hvert sted lages en lokal rett. – Her på fjellet er det viktig å vise en rett som er enkel å lage ute i naturen- uten for mange ingredienser, sier kokken.

Spektakulært

Torsdag var det koking på jernbanestasjonen i regn og tåke med hundrevis av cruiseturister som tilskuere.

– Det ble helt fantastisk. Vi liker ikke bare blå himmel, sier regissør Jan Erik Lustig.

Han og produksjonsleder Jon Krog Pedersen har det tekniske ansvaret på settet.

– Dette er jo en spektakulær plass. Men jeg er litt nervøs for å ha ansvaret for alle disse folkene i denne høyden, sier Lustig og holder seg litt vekk fra kanten. I dalen nedenfor hører vi toget komme og fotograf Odd HeIge Haugsnes står klar til å forevige det lange røde turisttoget som slanger seg oppover mot Bjorli.

Med tanke på at serien også sendes over hele verden -»New Scandinavian Cooking» – har dette en utrolig reklameverdi for Rauma.