– This is such a lovely country. I could really live here, smiler Lotte og forteller at hun hadde sin bryllupsreise til Vestlandet for en del år tilbake. Nå er hun så fornøyd over å få anledning til å se alt på nytt.

– Jeg skriver for et online magasin- en reiseblogg – i Nederland, der vi tar for oss steder som har spesielle og morsomme aktiviteter. Det vil bli mange artikler fra denne reisen framover, sier hun.

Sammen med henne reiser 6 andre journalister fra land som Russland, Danmark og Spania. Maria Fluxa blant andre, skriver for avisen El Mundo i Spania, som er en av de største avisene i landet.

– Ja, her blir det mye norgesreklame, smiler Hilde Gråberg Bakke som skal være guide for følget opp Trollstigen og videre ned til Valldal.

Turen er arrangert av Fjord Norge og Innovasjon Norge for å vise fram blant annet Nasjonale turistveger og andre severdigheter langs ruta.

Med på turen er også Per Ritzler i Nasjonale turistveger og Mona Konuralp i Innovasjon Norge.

– Vi har fokus på Nasjonale turistveger og det vil bli bra reklame for oss- over hele verden. Det er en her som også skriver for et bilmagasin, sier Konuralp før følget må rushe videre på sitt program.

Og med Hilde Gråberg i spissen, går turen opp Trollstigen for fotografering og ivrig notering fra imponerte journalister.