Møte med både Norges Fotballforbund og Nobels Fredssenter står på planen fredag 29. mai for 21 lærere og assistenter fra Åfarnes oppvekstsenter.

– Det er fantastisk at vi får reise alle sammen, og det er viktig, sier rektor ved Åfarnes oppvekstsenter, Idunn Frøyshov Pharo.

Hun skryter av samarbeidet med FAU, foreldre og pensjonerte lesevenner som stiller opp og sikrer skoledagen for 152 elever. – Det hadde ikke vært mulig uten foreldrene, poengterer hun.

NFF-initiativ

Det er Norges Fotballforbund som har tatt initiativ til turen, og målet er ifølge rektoren å drøfte vegen videre for prosjektet Handshake for peace.

– Det er veldig spennende å være med i et pilotprosjekt, slik vi har vært siden i midten av januar, sier Pharo. Hun sier de nå er midt i prosessen med å gjøre dette til et prosjekt som lett kan overtas av andre, et rammeverk som andre skoler også kan benytte seg av.

– Alle trenger ikke gjøre det likt, men at det er noe å jobbe ut ifra, sier rektoren som allerede nå begynner å se spor av handshake-jobbinga. Rektoren sier hun vil ha mer å fortelle om selve prosessen og målet, etter at møtene i Oslo er unnagjort.

– Vi skal i alle fall jobbe med å bli mer konkrete, fortsetter hun.

Fredssenteret

Hun sier at for å bli handshake for peace-skole, kreves det et møte med Nobels Fredssenter. Det er generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, som tok initiativ til holdningskampanjen som er et konsept utarbeidet av fotballforbundet og Nobels Fredssenter.