– Åfarnes har gjort en fantastisk jobb med vilkårene i rammeverket i prosjektet.

Det sa kanskje landets aller mest profilerte fotballdommer, Svein Erik Edvardsen, som er ansatt som prosjektleder i Norges Fot-ballforbund for å lede prosjektet "Handshake for Peace" videre. Han var sjøl på Åfarnes fredag hvor han hadde møte med enhetsleder Idunn Frøyshov Pharo og prosjektleder på skolen, Kristian Gjems Fjeldbu. Edvardsen hadde også møte med lærerkollegiet for å orientere om videre framdrift.

– Vi hilser hver dag

– Siden midten av januar og fram til i dag har utnevnelsen gjort noe med oss her på skolen, ja. Men det er viktig å understreke at prosjektet starter for fullt ved skolestart i august 2015. Vi har også valgt å involvere foreldrene, gjennom FAU, i prosjektet slik at alle får et eierforhold til konseptet. Vi har imidlertid kommet i gang og det er slik at alle i dag hilser på hverandre når skoledagen starter, forklarer Idunn Frøyshov Pharo.

– Det handler om at alle blir sett og verdsatt i hverdagen. Det handler om at vi respekterer og inspirerer hverandre, uttaler Kristian Gjems Fjeldbu.

– Jeg begynte i jobben torsdag 26. januar og ser etter gjennomgangen med Idunn og Kristian her i dag at rammene som så langt er utarbeidet er et flott utgangspunkt for det videre arbeidet. De rammene som Åfarnes har lagt er viktig når jeg og Kjetil (Siem, red.anm.) setter oss ned mandag 2.  mars for å fortsette arbeidet.

Hele saken kan du lese i lørdagens papiravis. Les eavisa her