Det er i forbindelse med at Kjetil Siem, generalsekretær i Norges fotballforbund, får Rauma kommunes kulturpris for 2014 at han besøker sin gamle skole dagen før utdelinga. Der skal han overbringe den store nyheten til elevene.

- Dette er både spennende nyheter og en real utfordring til skolen, skriver kommunikasjonsrådgiver Arnt Olav Herjehagen i en pressemelding.

Siems initiativ

Det var Siem som tok initiativ til holdningskampanjen «Handshake for Peace», som er et konsept utarbeidet av Norges fotballforbund og Nobels fredssenter.

Kampanjen går ut på konkrete tiltak for å skape holdnings- og atferdsendringer i fotballen. Under VM i fotball i Brasil i fjor sommer ble håndtrykket tatt i bruk under hver kamp.

Nå har tida kommet for Åfarnes skole. De blir den første skolen i verden som skal jobbe med prosjektet.

- Prosjektet er foreløpig ikke ferdig utvikla men dette er noe både elever, foresatte og lærere skal ha et forhold til framover. Det er oppretta ei prosjektgruppe som skal ta prosjektet videre utover våren. Vi har stor tro på en skole der alle har respekt for hverandre; en skole der alle trives, sier Herjehagen.

Les mer om saken i lørdagens papirutgave av Åndalsnes Avis.