Det sier Vebjørn Bale i Rauma Sykkelklubb etter at de torsdag kveld besluttet å avlyse sykkelrittet i Isfjorden som skulle vært arrangert søndag 24. august.

Rittet har vært arrangert i mange år, tidvis med god oppslutning, som oftest mellom 60 og 100 syklister.

Men i år sviktet altså deltakerne det tradisjonsrike terrengrittet som har start og mål er ved Isfjorden skole. Sekretariat, garderobe og dusj har vært i Isfjorden idrettshall/samfunnshus. Løypa er 36 kilometer lang for turrittklassene, mens aktiv klassene 11 - 16 år sykler 25 kilometer. Men ikke i år altså da kun 13 var påmeldt få dager før startskuddet skulle ha gått.

- Et paradoks

- 30-40 forhåndspåmeldte burde vi ha hatt for å gjennomføre rittet. Det er mye arbeid med å forberede og arrangere. Det var 100 deltakere i 2012, i fjor ble det heller ikke gjennomført. Vi synes det er synd at rittet ikke kan gjennomføres. Det burde vært ei flott gjennomføring for de rundt 40 syklistene som om ei uke skal delta i Birkebeinerrittet. Det er et paradoks at så godt som ingen av disse velger å sykle Isfjorden Rundt. Vi sendt ut ei påminning for vel ei uke siden. Uten respons tilbake, sier Bale til Åndalsnes Avis.