La det være sagt med en gang; dette var en øvelse. Men en fullt ut realistisk øvelse hvor brannmannskap fra hovedstasjonen på Åndalsnes - 20 i tallet, nærmere 10 fra brannstasjonen i Måndalen og personell fra ambulansen i Rauma fikk øvd seg skikkelig på å takle den utfordringa det vil være hvis ei driftsbygning en dag skulle stå i full fyr.

- Viktig erfaring

- Alarmen har gått og vi har fått melding om en en savnet person i driftsbygninga. Vedkommende har vi akkurat fått ut, nå er det fokus på å få kyrne ut av bygninga så raskt som mulig, sa brannsjef Falke Haugen som fulgte det hele som observatør.

Han noterte flittig, øvelsen skal nemlig evalueres i etterkant. Han var ekstra spent på evakuering av "Sunniva". De har nemlig aldri øvd på akkurat det tidligere.

- Jeg svarte ja til å være med på dette. Også nyttig for meg, sa gardbruker Olav Jan Bø Demdal som bivånet det hele. Han var mest spent på hvordan kua som var klar for å kalve ville reagere på alarmen og alt oppstyret som nødvendigvis følger med når en slik øvelse skal gjennomføres.

Raskt og effektivt

Fra Åndalsnes Avis sitt ståsted så det ut til at mannskap og ledelse var godt koordinert, og at arbeidet gikk etter planen. Det virket som om man hadde full kontroll, samtidig som det ble jobbet effektivt for å utføre de oppdragene hver enkelt og sammen med kolleger var satt til å gjøre.

- Nå får vi også utviklet samarbeidet mellom hovedstasjonen og stasjonen i Måndalen. Den nye bilen i Måndalen ble dessuten testet ut. Vi fikk skumlagt driftsbygninga og så langt ser dette ut til å være en svært så nyttig øvelse for oss alle. En så realistisk øvelse som det er mulig å komme. Vi er nå enda bedre forberedt hvis dagen skulle komme at det virkelig er alvor, oppsummerte brannsjef  Haugen da den praktiske gjennomføringa av øvelsen gikk mot slutten.