Klas, kona og de to barna på to og seks år på veg hjem til Isfjorden etter å ha vært på juleselskap med Klas si bestemor i det gamle Rema-bygget på Åndalsnes.

- Skjedde helt plutselig

- Vi kom kjørende gjennom Nebbetunnelen og hadde vel ikke kommet mer enn rundt 300 meter da en elg plutselig befant seg i vår kjøreretning. Jeg fikk svingt bilen over i motgående kjørefelt, men elgen traff oss på høyre side. Lykken var at det ikke kom trafikk imot, da hadde det blitt front-mot-front kollisjon. Og konsekvelsene kunne blitt langt mer alvorlige, forteller Klas Vangen dagen etter den skremmende hendelsen om kvelden 1. juledag.

- Betydelige skader

- Det var en ubehagelig opplevelse for oss alle. Men ingen ble fysisk skade som følge av hendelsen. Bilen, en Volvo X70, ble påført betydelige skader på den høyre sida - der hvor elgen traff. Om den blir kondemnert eller kommer på vegen igjen vet jeg ikke.

Jeg vil takke de som kom til like etterpå og hjalp oss. Kjempegod hjelp som vi setter stor pris på, sier Klas Vangen og legger til at han ble meget overrasket da en elg stod i vegen i dette området; det hadde han aldri hørt om tidligere.

Han er klar over at dette kunne ha gått forferdelig galt. Farten han holdt var moderat, i følge ham selv. Elgen stod plutselig midt i vegen, sammenstøtet var uungåelig.

- Vi fikk høre av politiet at en elg hadde vært observert i område flere ganger og steder. Det var ukjent for meg. Elgen døde trolig straks som en følge av det ubehagelige sammenstøtet, sier familiefaren.