– I tillegg til begjæringene om avskilting ble det også delt ut noen gebyr, opplyser Karl Robert Øye ved Ålesund Trafikkstasjon som sammen med kollegaer ved Molde Trafikkstasjon sto bak storkontrollen på E-136 i Romsdalen hvor 560 kjøretøy ble kontrollerte.

Vegvesenet sine kontrollører hadde ute observasjonsposter for å plukke ut bilene; for en stor del trafikanter på veg heim fra vinterferie.

– Vi hadde med oss skiltavleser. I tillegg ble det satt ekstra fokus på lysbruk, forklarer Øye. Også manglende bruk av bilbelte var noe som ble sjekket. Men her var det i liten grad noe å utsette på trafikantene.

– Det viser seg at bilister er langt flinkere til å bruke bilbelte under landevegskjøring enn under bykjøring, sier Karl Robert Øye. Under kontrollen på Horgheimseidet ble også tunge kjøretøy satt under lupen.

– Tungtrafikken har vært forholdsvis liten både søndag og mandag. Og det har vært få anmerkninger, opplyser Leif Jarle Bergseth ved Molde Trafikkstasjon. Han sier at to vogntog fikk kjørestans som følge av overlast. Ett tungt kjøretøy ble stanset som følge av feil bruk av prøveskilt.

– En positiv kontroll sett fra tungtrafikkens side, mener Bergseth.