Trafikantene på Europaveg 136 får rassikker veg i julegave. Etter 27 måneder byggetid står den 3,7 km lange tunnelen mellom Våge og Stolsneset ferdig.

Vi ønsker å takke trafikanter og naboer for tålmodighet og godt samarbeid, og inviterer til åpningsfest torsdag 18.desember ved tunnelåpningen på Våge. Det blir åpen tunnel på Våge fra kl.12.00 med mulighet til å gjøre seg kjent med sikkerhetsutstyret som er installert i og ved tunnelen. Selve åpningsmarkeringa vil foregå fra kl.13.30-14.00, opplyser Linn Silseth ved kommunikasjonsstaben til Statens vegvesen region midt.

Transport

- Vi ønsker færrest mulig biler ved tunnelen på Våge og har derfor satt opp gratis busser til publikum med følgende avgangstider: Måndalen skole kl. 11.45. Parkeringsplassen på Ødegård/Reistad ca. kl.12.00 via fylkesvegen til Våge. Vågstranda kirke kl.12.45. Måndalen skole kl. 12.45. Vikebukt ferjekai kl. 13.00, korresponderer med hurtigbåten fra Molde kl. 12.30 og Vestnes kl. 12.50. Bussen kjører langs fylkesvegen på Vågstranda og er ved tunnelen ca. kl. 13.20. Etter åpningen kjører bussen gjennom tunnelen når trafikken settes på, snur i Måndalen og er ved hurtigbåtkaia i Vikebukt ca. kl. 14.40. Hurtigbåten til Molde/Vestnes går kl. 14.50.Alle bussene kjører gjennom tunnelen etter åpninga ca. kl.14.00. Publikum kan gå på og av bussene fra Veøy Billag på holdeplasser mellom Vikebukt ferjekai og Måndalen skole.

Rassikker veg

Vågstrandstunnelen er en del av prosjektet E136 Tresfjordbrua-Vågstrandstunnelen. Prosjektet gir raskere og tryggere kommunikasjon på hovedvegen mellom Østlandet og Sunnmøre og internt i Rauma og Vestnes kommuner. Tunnelen fjerner fire kjente rasutsatte punkt fra vegnettet og gir dermed rassikker veg langs sørsida av Romsdalsfjorden.

Selv om tunnelen og vegen utenfor er ferdig og klargjort for trafikk vil det bli en del restarbeider i sideterreng, permanent lagring av overskuddsmasser og nedrigging. Dette arbeidet vil foregå fram til sommeren 2015.

Kostnader og finansiering

Tunnelen og vegen koster om lag 500 mill. kroner (2014-kroner). Vågstrandstunnelen er finansiert likt med statlige rassikringsmidler og bompenger.

Innkreving av bompenger (med automatisk bomstasjon på Våge) starter ikke før Tresfjordbrua er ferdigstilt, planlagt til november 2015.