Goin’South er tittelen på konserten som Åndalsnes Storband, sammen med Rauma gospelkor og vokalist Miriam Venås, skal holde i kulturhuset lørdag kveld.

Det er storbandet som har regien på konserten, og i storbandet er det Halvor Holm som er musikalsk leder.

– Hvor stort prosjekt er dette?

– I antall deltakere er det ganske stort, men vi er vant til store prosjekt. Det har vi hatt flere av tidligere, og vi legger lista ganske høgt. Forrige gang hadde vi med oss Marian Aas Hansen og Zelimir. I fjor vår hadde vi et stort prosjekt med Spectacular Spectacular, svarer Holm.

– Ja, dere gjør stadig nye samarbeid. Hvorfor det?

– Det er spennende. Og så vil vi gjerne ha et tema for prosjektene våre, ei overskrift på innholdet. Da er det naturlig å få med samarbeidspartnere i ulik grad. Vi har to til tre større prosjekt i året der vi forsøker å ha med både profesjonelle og lokale artister. Og denne gangen har vi Miriam Venås fra Måndalen, som både er profesjonell og lokal.

– Hva får vi høre på lørdag?

– Initiativet til denne konserten kom fra gospelkoret, så kred til dem for det! Da vi skulle begynne å planlegge fant vi ut at et rent gospelprosjekt kom til å bli ganske vanskelig å gjennomføre. Blant annet har ikke koret kapasitet til å fylle en hel konsert. Derfor landet vi på tittelen Goin’ South med en blanding av blant annet musikk fra New Orleans, blues og gospelinspirert pop. Vi strekker begrepet Goin’ South ganske langt, – men det er innafor, skynder Holm seg å si.

– Flott, svingende og funky

– Koret er med på seks sanger, og fra dem får vi alt fra tradisjonelle låter som «Oh happy day» til mer ukjente, moderne popaktige gospellåter, fortsetter Holm, som sier han i denne prosessen har lært seg en god del om internasjonale gospelartister.

–Det er masse flott, svingende og funky musikk, sier han.

Holm sier det spesielle med dette prosjektet er at de har måttet spesialskrive fem-seks arrangement. Men det er også noe annet spesielt. Holm lover en overraskelse i form av en ung mannlig vokalist.

– Han er 16 eller 17 år gammel. Han er fra Måndalen og har ikke stått veldig mye på scenen i Rauma før. Han kommer for å synge et solistnummer, sier Holm uten å røpe navnet på vedkommende.

Vokalist Miriam Venås skal i tillegg til å synge med Rauma gospelkor (bildet), synge fem låter alene sammen med storbandet. Foto: Evy Kavli